söndag 4 mars 2012

Bönsoppa men chorizo och rökta bröstben

Denna soppa är sååå mycket godare än den låter, och tacksamt lättlagad också!
Håller ett par dagar så här års på balkongen om grytan inte får plats i kylen.
Räcker gott och väl till 4-6 personer

Du behöver-
1 pkt rökta bröstben
2-3 chorizo korvar
1-2 burkar elefantbönor (stora vita bönor)
1 röd paprika
4-5 fast potatis
1 stor gullök
3-5 vitlöksklyftor
3-4 lagerblad
11/2 msk tomatpure
11/2 liter kött buljong
torkad timjan,basilika
1/2tsk paprika pulver
färsk persilja
1 msk vegeta krydda
svartpeppar

Finhacka lök och fräs i en kastrull med lite olja,Tillsätt pressad vitlök och tomatpure.
Häll på buljong och skalad,grovt tärnad potatis och paprika i bitar.
Koka upp och lägg i alla kryddor.
Skär bröstbenen bitar och lägg i grytan.
Låt allt koka på medelvärme tills potatisen känns färdig.
Lägg då i de sköljda bönorna och skivade chorizon.
Koka i ytterligare 20 min. smaka av om de behövs mer vegeta.
Skumma av om det behövs. Och skeda bort överflödig olja som kan ha
kommit upp till ytan.
Servera med ett riktigt gott bröd.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Soppan/grytan verkar vara väldig god, men jag kan tänka mig att dom rökta bröstbenen ger karaktär på maträtten! Min fråga: Vad för sort är dom rökta benen och är det något som närmaste butik har?

    Mvh
    Göran

    SvaraRadera