fredag 11 november 2011

Spagetti Frittata

Jag är verkligen sämst på att koka så mycket pasta som jag just då behöver. Det blir alltid alldeles för mycket över.
Så därför kan denna rätt komma till pass.
Det bästa är om spagetti stått en dag i kylen. Äter man den varm passar den bäst till en grönsallad med bladpersilja och en god vinegrett och som kall passar den perfekt som picknick mat.
Egentligen kan man krydda som man vill. Viktigast är ägg,pasta,ost.

Du behöver-
Spagetti för 2-3 pers
4-5 ägg
1 1/2 dl riven parmesan
2 chorizo korv
2 msk mjölk
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad timjan
2 krm paprika pulver
peppar
salt
3 msk olivolja

Skär korven i små bitar och bryn i en panna. Medans i en bunke knäcker du äggen och har i resten av ingredienserna + korven och spagetti, rör om ordentligt.
Häll allt i bunken, i en rykande het panna med oljan i och sänk värmen till medel.
Lägg på ett lock och stek i ca 10 min eller tills frittatan fått en gyllenbrun frasigt undersida.
Lossa frittatan försiktigt med en stekspade.
Nu ska du vända på den så ovansidan också får en frasig yta.
Ta en tallrik och lägg den över frittatan och vänd hela pannan upp och ner. Lägg tillbaka den i panna och stek ytterligare 10 min ca.
Yummi!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar