När man gjort den några gånger och fått in finessen går det ännu fortare.
Du behöver-
1 kg högrev i bitar
5 tsk olja
1 pinne kanel ca två cm
3st nejlikor
1/2 stjärn anis
1/2 tsk kardemumma kärnor
1 burk kokosmjölk
6 dl vatten
2 tsk tamarind
6 kaffir lime blad
6 tsk torr rostade kokosflingor
2 1/2 tsk palm socker
Salt
Masala
5 scharlotten lök
3 cm galangal
1 cm färsk gurkmeja eller 1/2 tsk mald
3 st citron gräs själkar
6 vitlöks klyftor
3 cm ingefära
2 st stark chili färsk
Finhacka och mortla alla ingrediens till masalan. Mal dom torra kryddorna förutom kaffir lime bladen som ska vara hela.
Bryn köttet och lägg i dom torra kryddorna, när vätskan från köttet avdunstat tillsätter du masalan och kokos, stek tills allt fått en brynt färg.
Lägg i resten av ingredienserna och koka under lock. Rör om ofta och tillsätt mer vatten om det behövs. Det är klart när all vätska har kokats bort och köttet faller isär.
Serveras med ris eller nybakat Naan bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar