söndag 25 september 2011

Hemlagade fiskpinnar med honungs sås

Jag vet inte hur mycket ren fisk findus fiskpinnar innehåller men dom här pinnarna är 100 % fisk.
Jag använder frysta fiskblock typ torsk krokfångad.
Jag tar ut fisken ur frysen 15 min innan användning för att den ska vara lättare att skära igenom. Men handlar du samma dag hinner den tina lagom mycket tills du kommit hem. Sen kan man byta ut ströbrödet till ex sesamfrön, krossade cornflakes, panko strö, mannagryn m.m

Du behöver-

4 styckfrysta torskfileer
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl ströbröd
smör
potatis

Sås-
2 saltgurkor
1/2 dl smörgås gurka
2 tsk honung
1 tsk dijon senap
1 burk creme fraiche
2 msk majonäs
ca 1/2 dl dill
1 msk äppelcider vinäger
peppar/salt

Rör ihop såsen, det ända som ska finhackas är gurkorna och dillen, låt stå i kylen.
Skär fisken i bitar, typ som fiskpinnar.
Lägg mjöl, ströbröd, och visspad ägg i varsin tallrik,krydda och salta.
Doppa fisken först i mjöl, sen i ägg och sist, ströbröd.
Stek fisken på medelvärme.
Servera med såsen och nykokt potatis.
Bon Appètit!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar