Still going GI och ikväll åt vi en Fisk och skaldjurs soppa. Den här soppan är kungen över alla soppor tycker jag. Den har sitt urprung från Frankrike och man har där hittat recept i dom kungliga hovens kokböcker som är över 450 år gamla.Variationerna är många men man känner igen den för att den alltid innehåller saffran och skaldjur.
I min Bouillabaisse använder jag hemmagjord fisk buljong och därför kan receptet kännas lite tunt.
Så läs receptet på fisk buljongen så förstår ni bättre.
Du behöver-
2-3L fiskbuljong
Fisk typ torsk,lax,hälleflundra
Valfria skaldjur typ räkor,musslor,bläckfisk
3 dl matgrädde
1 pkt saffran
Persilja
Koka upp buljongen och tillsätt grädde och saffran. Låt koka upp och lägg i fisken, ha hög värme på plattan för soppan kyls ner en del när fisken läggs i.
När soppan kokat upp ännu en gång lägger du i skaldjuren och när soppan kokat upp en tredje gång är den klar.
Servera med en klick vitlöks aioli.
Hej, tack för detta fantastiska recept som gjorde att även lilla jag kan få känna mig som en mästerkock. Supergott!
SvaraRaderaJag länkade receptet på min blogg! Dock var jag inte lika ambitiös som du med buljongen, kanske nästa gång.... :)
Ja va kul!! Den e riktigt smarrig faktiskt:)
SvaraRaderaTack för receptet, jag kokade buljong på räkskal men det blev inte 2-3 liter så jag slog i 5 dl grädde, vart gott ändå :).
SvaraRadera