söndag 6 november 2011

Brysselkåls fräs med Bacon

En variant på brysselkålen på Julbordet
Visst är det smarrigt med nykoka brysselkål och en klick smör men den här varianten kan gillas även av dom som inte är helt så förtjusta i brysselkål.

Du behöver-
1 nät med färska brysselkål
1 pkt bacon
1 msk smör
salt
peppar

Plocka av alla bladen från brysselkålet. Jag skär och gröper ut "roten" på kålet för att låssa varje blad.
När man kommer in i mitten på dom minsta bladen som inte går att plocka brukar jag bara dela det sist på två. Det är lite pyssligt men värt mödan. Lägg allt åt sidan.
Skär baconet i bitar och knaperstek. Ta ut all bacon från pannan och lägg åt sidan.
Häll några msk vatten i botten på pannan så allt gott på botten lossnar och lägg i kålet och smör.
Stek på medelvärme under lock. Det ska både ångas och stekas. Lägg till sist i baconet och stek ihop allt. Salta och peppra.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar