
Den kan förväxlas med kummin eller anis till utseendet men har en aromatisk bitter smak och påminner om timjan.
Används i Indisk, Pakistans persisk matlagningt och kommer ursprungligen från Egypten.
Så vad är det bra för???
Magsjuka!!!! I Indien,Sri Lanka och Malaysia säljs den som avkok i flaskor just för magsjuka, magkrämpor, kräkning, illamående och tarmkramp.
Den stärker matsmältning och andnings systemet och ´kickar igång aptiten, slår ut bakterier och påskyndar uppbyggnaden av vävnader i magen,tarmar och hals som oftast trasas sönder när man är magsjuk.
Den finns i kryddhyllan i dom flesta utländska butiker. Förbereder du ett avkok håller den i en tätsluten flaska i kylen i veckor.
Känner man eller ryktas det att "sjukan" e på väg är det bara att börja nalla på flaskan.

Dosera 2-3 msk morgon och kväll om den är på G.
Har du redan blivit sjuk tar du 1/2 dl morgon, och fortsätter så var 3-4 timma.
Till kvällen brukar man vara helt återställd.
Avkok
1/2 dl Ajwan
2 liter vatten
Rosta ajvan lätt på spisen eller lägg i micron på full värme i ca 45s. Det ska börja dofta.
Sen lägger du alltsammans i en kastrull och kokar tills det är ca 1 liter kvar. Sila bort fröna och häll i en tätsluten flaska. Förvaras kallt.


Kan man få håll i själva fröerna någonstans ? Dvs inte oljan utan typ de man har i naan-bröd.
SvaraRaderahej camilla, hittade bloggen pga att jag kollar upp dr. Pankaj Naram där han berättar om hur man kan bota/hjälpa vissa sjukdomar.
SvaraRaderatack ska du ha.
vh//