Jag har tidigare gjort cevapcici som jag frusit in, perfekt att ta ut och steka på när tiden är knapp.
Sen har jag en stor burk med picklade grönsaker som håller i flera månader.
Så tillbehören till detta gjorde jag medans jag stekte på cevapcici. Klart på ett naffs.
Servera med varma pita bröd.
En stor näve blad persilja
1 tomat
1/2 gurka
1/3 rödlök
2 vitlöks klyftor
saften av en halv citron
2 msk olivolja
1 msk coscos
peppar,salt
Finhacka och ur kärna tomat och gurka. Finhacka persilja och rödlök.
Lägg allt i en skål och tillsätt resten av ingredienserna. Klart
Mhamara (valnöt och paprika röra)
4 msk paprika pure (finns i utländska butiker)
1 vitlöks klyfta
saften av en halv citron
1/2 tsk vegata
1/2 tsk chili
1 msk ströbröd
2 msk olivolja
Pulsera valnötterna i en mixer, men inte för fint,
resten av ingredienserna. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar