torsdag 20 oktober 2011

Lamm kefta tagine

Säger bara gott gotti gott gott!!!!!

Kefta-
400g lammfärs
1 stor gullök
1 ägg
1 msk ströbröd
4 vitlöksklyftor
1/2 tsk mald kummin
1/2 tsk mald koriander
1/2 tsk paprika pulver
1 krm mald kanel
1 chili
1/2dl finhackad mynta
1/2dl finhackad koriander
1/2dl finhackad bladpersilja

Finhacka löken och stek gyllenbrun tillsammans men pressad vitlök,och dom torra kryddorna.
Låt svalan och lägg i en bunke med resten av ingredienserna.
Rulla små små köttbullar och stek dom färdiga och lägg åt sidan.

Såsen-
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpure
1 gullök
2 vitlöksklyftor
1 tsk mald kummin
1 tsk mald koriander
1 tsk paprika pulver
1/3 mald kardemumma
1 chili
4 ägg
3 dl vatten
bladpersilja

Finhacka och stek löken.Tillsätt kryddorna och vitlök och stek några minuter.
Häll på tomaterna,tomatpure och vatten. Låt småputtra under lock i 30 minuter.
Lägg keftan i en tagine eller en ugnsfast form och häll över såsen. Knäck äggen över rätten och gratinera i ugn på 200 grader till äggvitan stelnat,gulan ska helst vara lite löst.
Servera med ditt favorit bröd.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar